Ipocrizie..

Nici un om nu este in stare pe o durata prea lunga sa poarte o masca pentru el insusi si alta pentru multime, fara ca, pana la urma, sa nu se uluiasca si sa nu mai stie nici el care e fata adevarata.

Ipocrizia inseamna falsitate, falsitate in actiune si in vorbe. Afisarea unor valori si imbratisarea altora. A fi ipocrit nu inseamna a nu fi sincer.

A fi ipocrit inseamna a spune niste cuvinte pe care nu esti in stare sa ti le asumi pana la capat, a fi ipocrit inseamna a spune ceva doar de dragul de a spune, a fi ipocrit mai inseamna sa uiti ca tu esti singurul responsabil pentru faptele tale, a fi ipocrit e sa arunci la altul in cap fapte la care si tu ai facut parte, mai exact sa-l imbratisez pe B si sa negi existenta lui A cand tu defapt i-ai imbratisat pe amandoi.

Sunt atat de satula de asemenea oameni, mi-e sila, mi-e lehamita si deja ma fac sa zambesc ironic sau chiar cu pofta uneori cand observ atata ipocrizie. Imi pare rau de aceasta stare, rasa de manifestare a existentei umane.

E strigator la cer din pacate. Oameni buni, ipocrizia totusi are o salvare, trebuie doar sa fi sincer, trebuie doar sa-ti asumi raspunderea faptelor tale, sa mai recunosti ca ai gresit, sa mai lasi capul jos daca e cazul nu sa construiesti o alta masca decat ai purtat cu putin timp in urma, doar sa iesi basma curata, nu, fi sincer cu tine si cu cei din jurul tau, ai curajul sa fi tu oriunde in lume indiferent cati pasi gresiti ai facut, daca esti sincer probabil ai sa fi si iertat mai devreme sau mai tarziu.

Totusi, nu pot spune despre un ipocrit ca nu este sincer, e fals. Nu stiu cum un om fals se poate suporta pe el insusi, cum sta cu mintea si cu gandul linistit, echilibrat, cum nu-l mustra constiinta de ipocrizia si falsitatea lui. Sunt niste distrugatori, niste mediocri si…slabi de ingeri !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: